Studentboende

OBS Inför läsåret 2018-2019 är samtliga våra lägenheter utyrda

Fältgatan79


På Fältgatan 79 i Visby har vi trevliga ettor på 32 kvadratmeter. Läget är centralt nära Östercentrum, ringmuren och Campus Gotland.


Under december och januari 2018 har huset fått en ordentlig uppfräschning och alla lägenheter och övriga utrymmen är nymålade och möblerade med helt nya möbler.

Varje lägenhet har en egen balkong/ uteplats. I lägenheten finns ett fullt utrustat pentry med mikrovågsugn. Det finns även tillgång till ett stort gemensamt kök där det finns plats för matlagning och samvaro. Gemensam tvättstuga.

I hyran ingår värme, vatten, el, bredband samt regelbunden städning av gemensamma utrymmen och tillgång till gratis parkering.


Halsjärnsgatan 13

Blåeld Fastighetsaktiebolag har även ett studentboende med tio lägenheter på i södra delen av Visby, utanför ringmuren.

Centralt i Visby och cirka 1,5 km från Högskolan på Gotland och kårhuset Rindi ligger dessa tio studentlägenheter med loftgång, fem på markplan och fem på övervåning. Det är 700 meter till närmaste bensinmack, bankomat och mataffär, ICA Wisborg. Pastavagnen och Pizzeria Los Panchos finns alldeles i närheten, 200 meter från huset.

Lägenheterna är avsedda för en person och har ytan 28 kvadratmeter. Det är en öppen planlösning med kombinerat sov-, vardagsrum och kök. Köksdelen har kyl/frys, spis med ugn, micro, husgeråd och köksmöbel. Vardagsrumsdelen är möblerad med bl.a. en bäddsoffa och skrivbord. Sovdel med våningssäng. Badrum med dusch och tvättmaskin.

En depositionsavgift om 4 000 kronor erläggs före inflyttning. Denna återbetalas i samband med avflyttning, förutsatt att städbesiktning är godkänd och alla inventarier finns kvar.

I hyran ingår värme, vatten parkeringsplats och el. Cykelställ finns under tak. För augusti betalar du 1/3 och för juni 1/5 av full månadshyra.

Hyresperioden 2018/2019 är fr o m den 27 augusti 2018 t o m den 9 juni 2019.

Husdjur är, av hänsyn till allergiker, inte tillåtna.

Rökning tillåts inte heller inomhus eller i dörröppningen. Rökning inomhus är ett kontraktsbrott och skäl för omedelbar uppsägning. En enda cigarett kan också medföra en röksanering av lägenheten och vi kommer då att debitera dig 5 000 kronor för denna. Ta hänsyn till grannar och rök inte intill ett öppet fönster. Fimpar utomhus tar du själv hand om och lägger i eldfast kärl. Observera också att cigarettrök stoppar upp ventilationssystemet och att ventilationstekniker då måste rycka ut för att starta om det igen.


INFLYTTNING

Vid inflyttning bör du kontrollera städningen och checka av inventarielistan.

Huset är anslutet till telefoni och kabelteve via Com Hem. Bredband fordrar eget abonnemang där du själv bestämmer hastighet. Kontakta Com Hems kundtjänst:

http://www.comhem.se/comhem/kundservice/general/-/3358/3358/-/index.html

Som student kan du söka bostadsbidrag via Försäkringskassan.

Försäkringskassans hemsida:

http://www.forsakringskassan.se/privatpers/studerande

Skiss över lägenhetens planlösning:

http://www.blaeldfastighet.se/planlosning

Interiörbilder:

http://www.blaeldfastighet.se/interior

Inventarieförteckning:

inventarieforteckning-2016-06-15.xlsx


FLYTTSTÄDNING

En flyttstädning är mycket omfattande så det är bra att börja ett par veckor innan besiktning och avflyttning.

Vid en flyttstädning ska du:

1. Putsa alla fönster, invändigt och utvändigt. Glöm inte fönsterkarmarna!

2. Torka av dörrar, väggar, skåp, garderober, in och utvändigt samt på översidan.

3. Rengöra ventiler.

4. Rengöra mikron.

5. Frosta av och torka ur kylskåp och frys. Lämna kylskåpet med strömmen på.

6. Spis, diskbänk, kakel rengörs.

7. Dra fram spis o rengör bakom.

8. Ta ur kolfilter ur fläkt o rengör detta med diskmedel.

9. Rengör, med avkalkningsmedel, allt kakel i badrummet. Vi rekommenderar avkalkningsmedlet Nilfisk Kalcinex, som inte ska användas på marmor, kalksten, zink eller aluminium. Duschdraperiet läggs i blöt i hink med Klorin över natten och tvättas därefter i tvättmaskin 40 grader.

10. Ta upp och rengör golvsil i dusch och propp i tvättstäl. Vi rekommenderar rengöringsmedlet Nilfisk Kraft, som är mycket drygt.

11. Toalett, tvättställ, skåp och övrigt i badrummet rengöres.

12. Alla möbler torkas.

13. Gardiner, bäddmadrass, madrasskydd, täcken o kuddar tvättas.

14. Alla golv dammsugs och torkas. Glöm inte golvlist och elkontakter!


UTFLYTTNING


I god tid inför flytten beställer du en städbesiktning, som görs av vår städspecialist. För ostädad eller dåligt städad lägenhet debiteras 469 kr inkl moms per städtimme. Pengarna dras från inbetald deposition och försenar ev återbetalning av mellanskillnad med flera veckor.

 

Besiktningsprotokoll som besiktningsmannen använder vid kontroll av flyttstädning:

halsjarnsgatan-besiktningsprotokoll.docx


Kontakta oss:










(Lämna tom)